martes, 17 de diciembre de 2013

Pesta

Bó gent en aquesta entrada voldria parlar sobre la pesta, la pasada exposició que vaig explicar a la classe.La pesta, una malaltia letal:

PESTA:
És una malaltia epidémica i contagiosa que afecta a persones i animals. Es considera una de les malaties més letals i antigues al llarg de la història de la humanitat. S'estima que al llarg de 200 millons de persones han mort a causa de pesta. Lo que deia, una brutalitat. Aquesta cifra es representa a tot el món però ara llegireu amb la pesta negra...

PESTA NEGRA:
La gent es referia a ella com ''MORT NEGRA''. Aquesta pesta va ser la més devastadora de tota la història. Va afectar sobre tot a Europa, deixant 25 millons de víctimes mortes soles en aquest continent. Un terci de la població europea la patia. Parlant de cifres de un 30% a un 60% de la gent poseia aquesta ''maldició''. També sumen entre 40-60 millons de morts entre Àfrica y Àsia. Buff... catàstrofe.

METGES:
Portàven una màscara semblant al bec d'un ocell que conté gasos que aïllen al metge de la malaltia.Ací vos deixe algunes imatges de els tratjes mèdics:

SÌMPTOMES:

Febra, dolors de cap, esgarrifances (en castellà: escalofrío)debilitació... La pesta es transmitia per mitjà de puses i de ja malalts. Segons el malalt hi han varios tipus de pesta. Jo soles em se el nom de una, però explicaré les altres:
-La bubónica: Inflamació dolorosa de la picadura de la pusa i unflament greu del coll a causa de la malaltia.
-Mal d'estòmac, shock hemorràgia i caiguda en la pell i altres òrgans.
-Tos amb sanc abundant i dificultats respiratòries.


Ja sabeu prou, menys mal que la malaltia ja no és!! ( la foto de dalt es el bacteri Yersinia pestis, que provoca pesta negra)

Espere que tingau prou informació!






No hay comentarios:

Publicar un comentario