miércoles, 21 de mayo de 2014

Crònica esportiva de María Adam

Hi ha partits que arriben pintats a la cara . Veies el passadís del vestidor i els italians tenien la cara desencaixada , pàl · lid qual Gioconda però sense somriure . El somriure era de Piqué , fent broma amb l'àrbitre al qual feia somriure (poc li va valer després per cert ) . Els italians portaven la tensió a la cara i denotaven por , por ocult , del qual s'enfronta al mestre que volen imitar.
I van sortir . Va ser increïble . Una exhibició en vint minuts d'autèntica màgia espanyola . Poques vegades , o cap , es va veure alguna cosa igual . Xavi es va plantar al mig camp i va agafar la trobada , el va doblar en diverses parts , se'l va posar sota el braç i se'l va endur a casa . Ningú més va veure el partit , almenys dels italians , durant aquests vint minuts meravellosos . [ Estadístiques el partit en nombres ]
L'estadi, va esclatar, no se sap si pel gol o pel futbol realitzat. Probablement per l'últim perquè tot era de tal bellesa que a les grades es veien llàgrimes d'emoció , d'èxtasi . Un plaer . El millor futbol mai vist .
Es va posar a prova llavors l'altra virtut d'Espanya : la defensiva . I Casillas , que no és Buffon , per molt que els llestos que es creuen que s'han inventat això s'ho creguin . Casillas fa miracles . Buffon no . Tot el que va crear Itàlia, a força de ràbia i espurnes de talent, el va anul · lar la bona defensa espanyola i si no Casillas , que ho va rebotar tot , com si fos un frontó . Apareixia Cassano , però no Balotelli , que semblava un fantasma fent gestos sense moure un centímetre a ningú .
Hi va haver rampells de la « azurra » , però no tenien la màgia ni la determinació del rival . Anaven posant l'ànima i la vida en cada atac , valents perquè cada arribada dalt era una amenaça en la seva esquena , a punt de trencar- per complet. Tot es va posar negre , molt negre per Prandelli quan Motta es va trencar , completament .
Si amb onze als italians els costava un horror avançar , amb deu ja a penes van tenir opció . Espanya es va arremangar per agafar la pilota i tocar set-centes vegades , fent un rondo continu que feia que els italians fessin fora els pulmons per la boca , totalment baldats , perseguint ombres , i en un moment donat , zas , passada a l'espai i fi de la història . Havia sortit Pedro i allò feia olor de victòria de luxe .
 
El final , com tot el partit en si , va ser una resposta contundent als que acusen Espanya d'avorrits . Avorrits ells perquè l'exhibició dels de Del Bosque va ser de tal luxe que quedarà gravat a la memòria de la història . Els italians en realitat jugaven amb nou perquè Balotelli es va desentendre del partit . Ni pressionava , ni atacava ni s'associava . Només intentava fer la seva jugada personal i arruïnava més i més als seus.
Al final , Xavi va coronar la seva excelsa actuació amb una passada de gol formidable perquè Torres posés un fermall d'or al partit .
Espanyava  aconseguir el trèvol consecutivament de l'Eurocopa , el Mundial i una altra l'Eurocopa , cosa que cap selecció va aconseguir mai més . Fins a aquest dia històric gravat a la memòria del futbol mundial , no només pel resultat , sinó pel futbol .
 Fitxa del partit:
Espanya : Casillas ; Arbeloa , Piqué , Sergio Ramos , Jordi Alba ; Busquets , Xabi Alonso , Xavi ; Iniesta ( Mata , m.86 ) , Silva ( Pere, m.59 ) i Cesc ( Torres , m.75 ) .
Itàlia: Buffon ; Abat , Barzagli , Bonucci , Chiellini ( Balzaretti , m.21 ) ; Marchisio , Pirlo , De Rossi , Montolivo ( Motta , m.56 ) ; Cassano ( Di Natale , m.46 ) i Balotelli .
Gols : 1-0 , m.14 : Silva . 2-0 , m.41 : Jordi Alba . 3-0 , m.84 : Fernando Torres . 4-0 , m.88 : Mata
Àrbitre : Pedro Proença ( PER ) . Va amonestar Piqué ( 25 ) per Espanya ; i a Barzagli per Itàlia ( 44 ) .

                                            
 

1 comentario: